Izvēlne
Receptes

Aromātisks un sulīgs vistas gaļas plovs

Kārtīgs uzbeks droši vien mani ar slotas kātu aiztriektu no virtuves, ka es šo vispār uzdrošinos saukt par plovu. Bet tas nemaina faktu, ka sanāca tiiiik garšīgi. Ar plovu man pašai saistās bērnības atmiņas no pusdienām skolas ēdnīcā. Taču tagad, gatavojot pašai, es tomēr cenšos pievērst uzmanību, lai gaļa nebūtu jāmeklē ar binokli un maltīte ir olbaltumvielām bagāta. To pašu attiecinu arī uz dārzeņiem, rezultātā iegūstot pilnvērtīgu un sabalansētu maltīti.

Sastāvdaļas: 250g plova rīsi (man bija Herkuless Gourmet, tiešām iesaku iegādāties tos, ir jūtama atšķirība plova struktūrā), 500g vistas fileja, 3-4 rīvēti burkāni, 2 sīpoli, 1 liela sarkanā paprika, 6 ķiploka daiviņas, eko buljona kubiņš, sāls, pipari, olīveļļa cepšanai, lauru lapas, koriandrs (gaumes lieta, bet, manuprāt, teicami iederējās). Tomātu mērce – visas receptes to iesaka, tāpēc, ja ir pieejama, droši izmanto. Man tā nebija un sanāca labi arī tāpat. Piedevas pēc izvēles, man bija vīramātes marinējumu izlase un zaļumi pārkaisīšanai.

Pagatavošana: Katlā olīveļļā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Pēc tam pievieno rīvētos burkānus, sakapātos sīpolus un sagriezto papriku, pievieno sāli un piparus. Apcep un 5min pasautē. Pieber klāt rīsus un samaisa. Uzlej iepriekš uzvārītu karstu ūdeni, lai viss katls saturs būtu nosegts un vēl nedaudz. Pievieno lauru lapas, koriandru, veselās ķiploka daiviņas, karstā ūdenī izšķīdināto buljona kubiņu un tomātu mērci (ja izmanto). Visu samaisa un atstāj sautēties uz mazas uguns aptuveni 20min. Pēc pagatavošanas ļauj rīsiem uzsūkt visu aromātisko buljonu. Gatavs!

Labu apetīti!