Izvēlne
Receptes

Biešu griķoto neikdienišķai maltītei

Tā gribējās šodien pusdienās pagatavot kaut ko vēl nemēģinātu un neapnikušu. Noskatīju ideju kādā ārzemju blogā, visas sastāvdaļas arī bija pa rokai. Mazliet vienkāršojot, 20min laikā tapa sātīga un garda maltīte. Padalīšos arī ar jums!

BIEŠU GRIĶOTO

Sastāvdaļas: 1 paciņa griķu (es ņēmu 1, bet var likt vairāk, ja gribas “griķīgāku” un biezāku), šalotes sīpols (domāju, ka derēs arī parastais), dažas ķiploka daiviņas, iepakojums ar vārītām bietēm, bundža kokosriekstu piena, sāls, citrona sula, eļļa cepšanai. Granātābolu sēkliņas, biešu lapiņas un Indijas rieksti – dekoram un garšas niansēm.

Pagatavošana: uzliek vārīties griķus. Pa to laiku smalki sagriež sīpolu, ķiploku un apcep uzkarsētā eļļā. Sablenderē vārītās bietes krēmīgā konsistencē. Kad griķi gatavi, tos pievieno uz pannas pie apceptajiem sīpoliem. Pievieno biešu krēmu un balto daļu no kokosriekstu piena. Samaisa visu un sasilda. Sāls, citronu sula un citas garšvielas, ja pievieno – pēc garšas. Liek uz šķīvja, dekorē.

Man klāt vēl bija vistas kotletītes, taču noteikti vari tās aizvietot, piemēram, ar pupiņu kotletēm, tā maltīti padarot “fully plant-based”.