Izvēlne
Receptes

Burkānkūka vai burkānu keksiņi maziem un lieliem

Mani bērni ir sajūsmā par šiem BURKĀNU keksiņiem!

Vispār jau oriģināli Lizetes Pugas grāmatā “Veselīgi našķi bērniem” tā bija paredzēta kā kūka, taču mani mazie ēdāji fano tieši par keksiņiem (man sanāca 22 mazie keksiņi uz šo porciju). Bērnu receptes man patīk tieši vienkāršības dēļ, taču tāpat esmu veikusi savas modifikācijas.

Pilngraudu kviešu miltu vietā pusi uz pusi liku pilngraudu griķu un auzu miltus – uztura DAUDZVEIDĪBAI. Bet arī ar kviešu speltas ir sanākuši labi.

Maniem bērniem ne visai garšo valrieksti, tad nu tos aizvietoju ar saulespuķu sēklām un rozīnēm, un ir par vēl garšīgāk.

Cukuru lieku vēl mazāk kā receptē. Domāju, ka var arī medu vai saldinātāju pievienot, kāda nu kuram gaume uz šīm lietām. Galvenais, nepārcensties.

Man gribējās kapkeiku, tad nu uzzieķēju vaniļas proteina pudiņu, kas bija aizķēries. Izcils salikums!

Visu atmēru pēc vienas kafijas tasītes.

Sastāvdaļas: 1 tase auzu miltu, 1 tase griķu miltu, 2 tases rīvētu burkānu (2 vidēja izmēra), 1/4 tases grieķu jogurts, 2/3 tases brūnais cukurs, saulespuķu sēkliņas un rozīnes “uz aci”, 1/2 tases olīveļla, 3 olas, 2 tējk.vaniļas cukurs, 1 tējk.soda, 2 tējk.kanēlis, 1/4 tējk.muskatrieksta. Vaniļas proteina pudiņš virsiņai pēc patikšanas.

Pagatavošana: Visu sajauc viendabīgā masā. Pilda formītēs (man ir silikona formiņas, lai nepiedeg) un cep 180 grādos aptuveni 20-25min. Atdzesē un, ja vēlas, dekorē. Gatavs!

Lai labi garšo!