Izvēlne
Receptes

Vegāniskie sarkano lēcu plācenīši un pastēte

Manā attālināto treniņu grupā ir vairākas dalībnieces, kuras daļēji vai pilnībā pārtiek no augu valsts uztura. Arī vairākas uztura klientes dod priekšroku tieši augu valsts uzturam. Tā arī man pašai kalpo kā lieliska motivācija apgūt jaunas receptes, produktus un to pielietojumu ikdienā.

Viens no lieliskiem produktiem, ko noteikti vērts iekļaut savā uzturā, ir lēcas. Viens no iemesliem – tās satur daudz olbaltumvielu, ko ar augu uzturu uzņemt pienācīgā apjomā dažkārt var būt izaicinājums.

Tad nu es izmēģināju pagatavot sarkano LĒCU PLĀCENĪŠUS un PASTĒTI.

Sastāvdaļas: sarkanās lēcas, buljons (man bija eko dārzeņu buljona kubiņš), burkāns, sīpols, ķiploks, auzu milti, sāls, saulespuķu sēkliņas, eļļa cepšanai. Visi daudzumi šoreiz uz aci.

Pagatavošana (plācenīši): noskalo lēcas, tad buljonā vāra aptuveni 10min, kamēr uzsūkts viss škidrums. Vienlaikus sarīvē burkānus, smalki sagriež sīpolu un ķiploku, visu apcep nelielā eļļas daudzumā. Apceptos dārzeņus un lēcas sablenderē.

Sadala divās daļās – vienai daļai pieber auzu miltus un sāli, nepieciešama plāceņu mīklas konsistence. Taisa plācenīšus un sakarsētā eļļā uz pannas cep līdz gatavi. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles – man avokado mērce un svaigu dārzeņu salāti.

Pagatavošana (pastēte): Otrai lēcu pusei klāt pieblenderē apgrauzdētās sēkliņas līdz vēlamajai pastētes konsistencei – smērē uz maizes vai ēd kopā ar svaigu dārzeņu piedevām.

Labu apetīti!

Sarkano lēcu pastēte