Izvēlne
Receptes

Budas bļoda jeb “tas, kas bija mājās”

Lai bērnos veicinātu un attīstītu radošumu, dažādi speciālisti nereti iesaka ierobežot laiku, kas tiek pavadīts pie ekrāniem, kā arī samazināt pieejamo rotaļlietu daudzumu. Tā teikt, ļaujiet sajust garlaicību, lai varētu atmosties kreativitāte.

Ar mani virtuvē gluži kā ar tādu mazu bērnu pie rotaļlietu plaukta. Pielaidiet pie pilna ledusskapja un es tāpat visbiežāk izvēlēšos sev zināmu klasiku. Liekiet man uztaisīt maltīti “kad mājās nekā nav” un, lūk, tagad sāk dzimt idejas.

Sastāvdaļas: tofu, teriyaki ceptu ķiploku mērce, zirņu dīgsti, brūnie rīsi, avokado, sēklu mix, brokoļi, turku zirņi, sāls, vidusjūras garšvielas, eļļa, laims. Mērcei plānā bija sojas mērce, taču tik labi garšo, ka neprasījās nemaz.

Pagatavošana: Uzliek vārīties rīsus, viss pārējais top pa to laiku. Turku zirņus noskalo, uz sausas pannas apgrauzdē, pēc tam uzpūš eļļu, uzmaļ sāls/vidusjūras garšvielas un apmaisa. 3min sālsūdenī novāra brokoļus. Sagriež avokado, noskalo zirņu dīgstus. Tofu sagriež mazos kubiņos un apcep mērcē. Kad rīsi gatavi, visu skaisti kārto traukā, pārber sēkliņas, uzspiež laima sulu un bauda.

Labu apetīti!