Izvēlne
Receptes

Vieglā rikotas siera kūka ar zemeņu mērci

Viegla, aromātiska, krēmīga, bet nepārsaldināta. Teicami izcepta. Tieši manā gaumē! Ja arī Tev garšo siera kūkas, šī varētu tev patikt. Recepte tapa uz līdzenas vietas, izejot no pieejamām sastāvdaļām. Grūti pat noticēt, ka sanāca tik labi.

Sastāvdaļas:

Pamatnei: 200g Gullon bezcukura cepumi (vai arī Selga un citi tamlīdzīgi) un 5 ēdamkarotes olīveļļa (ja ir pa rokai, iesaku izkausētu sviestu).

Siera masai: 550g grieķu jogurts, 250g rikotas siers, 3 olas, 5g vaniļas cukurs, ēdamkarote kukurūzas ciete, citrons, 70g saldinātājs (man bija stēvija-eritrols, bet var likt arī cukuru pēc patikas). Mērcei svaigas vai saldētas zemenes vai jebkuras citas ogas.

Pagatavošana: Cepumus samaļ smalcinātājā un sajauc ar eļļu vai izkausēto sviestu. Samaisa un pēc tam vienmērīgi izlīdzina kūkas pamatnē. Lielā bļodā saliek visas siera masas sastāvdaļas, no citrona – sarīvē miziņu un izspiež sulu. Ar mikseri viegli saputo visu un lej pāri kūkas pamatnei. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep aptuveni 55 minūtes. Atdzesē un pasniedz, pārlejot blendētas zemenes.

Lai labi garšo!