Izvēlne
Receptes

Debešķīgā Toskānas pupiņu zupa ar tomātiem

Pupiņu zupa ar tomātiem

Manas attiecības ar Pinterest receptēm nav pārāk labas, jo ļoti bieži daļu no nepieciešamām sastāvdaļām pat nezinu, kur iegādāties. Tomēr ik pa laikam smeļos iedvesmu no krāšņajām bildēm. Guess what?! Šoreiz pat visas sastāvdaļas jau bija pa rokai un iznākums bija tik lielisks, ka vēlos padalīties ar recepti arī šeit.

✅Sastāvdaļas: sarkanais sīpols (derēs arī parastais), pāris burkāni, pāris ķiploka daiviņas, pāris selerijas kāti, 1-2 konservi ar baltajām pupiņām (vai iepriekš pašu novārītas kā man), 1 iepakojums tomātu (man bija I love Eco no Rimi), 1-2 I love eko dārzeņu buljona kubiņš, pāris kale kāposta lapas, olīveļļa. Garšvielas: sāls, pipari, timiāns, oregano, saldā paprika.

🥣Pagatavošana: katlā olīveļlā aptuveni 4 minūtes sautē mazos kubiņos sagrieztus burkānus, smalcinātu sīpolu un ķiploku, sagrieztu seleriju. Burkānu var arī rīvēt, bet, ja patīk piekasīties detaļām – kubiņos būs foršāk.😀 pēc tam pievieno buljonu 0,5-1l (atkarībā no kopēja porcijas lieluma un vēlamā zupas biezuma), tomātus (ja vajag, iepriekš sablendē vai mīca ar dakšu), garšvielas, pupiņas. Uz mazas uguns vāra aptuveni 15 min, tad pievieno smalki sagrieztu kale un pavāra vēl pāris minūtes.

Gatavs pasniegšanai!