Izvēlne
Receptes

Laša zupa aromātiskai un sātīgai maltītei

Ļoti vienkārši, taču tajā pat laikā patiešām garšīgi un sātīgi. Vēl viena versija, kā savā ikdienas uzturā iekļaut zivis.

Sastāvdaļas: Buljonam – laša galva un paprāva astes daļa, sīpols, burkāns, puravs, lauru lapas, sāls, smaržīgo piparu graudi. Buljonam parasti izmantoju dārzeņus vai dārzeņu atgriezumus, kas uz to brīdi pieejami. Citkārt piemetu klāt ziedkāposta vai brokoļa kātus un tamlīdzīgi. Zupai – kartupeļi, burkāni, zaļie zirnīši (saldēti), puravs, sāls, melnie pipari, vārītā laša gaļa, zaļumi.

Buljona pagatavošana. Zivi un notīrītus dārzeņus, pāris lauru lapas, piparu graudus un sāli liek katlā, aplej ar ūdeni un vāra aptuveni stundu. Vārot nosmeļ putas.

Zupas pagatavošana. Kad buljons gatavs, caur sietu to nokāš. Zivs gabaliem noknibina nost gaļu, ko pagaidām atliek malā. Nokāsto buljonu lej atpakaļ tīrā katlā, pievieno sagrieztus kartupeļus un burkānus. Sāls un pipari pēc garšas. Kopējais vārīšanas ilgums ap 15 minūtēm, pēdējās 5 minūtes pieber zirnīšus un smalkās ripiņās sagrieztu puravu. Bagātīgi pievieno sasmalcināto laša gaļu. Pasniedz pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!