Izvēlne
Receptes

Mājās taisīta granola tavām brokastīm

Veselīgu un garšīgu granolu var pavisam vienkārši un ātri pagatavot pašu spēkiem. Tā ir lieliska sastāvdaļa ātrai maltītei kopā, piemēram, ar grieķu jogurtu, banānu un svaigām ogām.

Receptes ir daudzas un dažādas. Vispār jau var kombinēt auzu pārslas ar teju vai jebkuriem riekstiem un žāvētajiem augļiem. Bet tieši šo kombināciju nošpikoju no YogaGirl bloga, jo pati to esmu ļoti iecienījusi.

Sastāvdaļas: 1 tase auzu pārslas, 1/2 tase ķirbju sēklas, 1/2 tase lazdu rieksti, 1/2 tase kokosa skaidiņas, 1/2 tase mandeles, 1/2 tase žāvētas vīģes, 1/2 tase žāvētas aprikozes, 3 ēd.k.čia sēklas, 2 ēd.k.kokosriekstu eļļa/olīveļļa/kausēts sviests, 2 ēd.k.medus vai kļavu sīrups, kanēlis un šķipsna sāls.

Pagatavošana: Žāvētos augļus sagriež smalkāk, riekstus nedaudz sasmalcina. Visas sausās sastāvdaļas lielā bļodā sajauc kopā. Tad pievieno eļļu un medu, visu vienmērīgi sajauc. Liek uz cepamā papīra plānā kārtiņā un liek krāsnī 150 C. Cep, kamēr granola paliek viegli zeltaina. Pēc tam atdzesē un uzglabā noslēgtā traukā.

Lai labi garšo!