Izvēlne
Receptes

Amaranta biezputra ar karamelizētiem bumbieriem

Ierasto auzu putru šorīt aizvietoju ar amarantu. Amarants ir graudaugs, kas bagāts ar olbaltumvielām un daudzām vērtīgām uzturvielām, piemēram, dzelzs, magnijs, B grupas vitamīni. Nenoliedzami arī vērtīgs šķiedrvielu avots. Īsāk sakot, gana daudz ieguvumu, lai dotu tam iespēju.

Lai arī priekš graudauga amarants tik tiešām satur daudz olbaltumvielu (14g uz 100g), tomēr uz porciju apjoms ir diezgan neliels, tāpēc es ieteiktu papildināt maltīti, piemēram, ar pāris vārītām olām vai glāzi Piena spēka.

Sastāvdaļas uz porciju: 50g amaranta, 300ml mandeļu piena (vai jebkura cita piena), kanēlis, vaniļa (man bija vaniļas cukurs pieejams), kardamons. Piedevām: puse no bumbiera, piciņa sviesta, pustējkarote brūnais cukurs, svaigas zemenes, drupināti lazdu rieksti. Piedevas, protams, var izvēlēties pēc gaumes un atbilstoši tam, kas pie rokas.

Pagatavošana: Amarantu ber katliņā, aplej ar pienu, uz mazas uguns vāra 15-20min (vai kā norādīts uz iepakojuma). Pievieno garšvielas un samaisa. Kamēr amarants vārās, nomizo un sagriež bumbieri nelielos gabaliņos. Uz pannas izkausē sviestu un brūno cukuru, liek tajā bumbiera gabaliņus un karamelizē. Sadrupina lazdu riekstus (vai jebkurus citus riekstus), sagriež zemenes. Kad amarants gatavs, liek bļodiņā. Pāri kārto bumbierus, lazdu riekstus un ogas.

Gatavs maltītei!