Izvēlne
Receptes

Svaigā mango un viltotā siera kūka

Šoreiz kūka tapa improvizējot un izmantojot mājās esošās sastāvdaļas, tikai mango bija jāpiepērk. Iznākums mani pašu patīkami pārsteidza.

Sastāvdaļas (standarta kūkas pamatne, ap 24cm):

Pamatnei: tasīte (ap 200ml) žāvētu augļu mix (man bija dateles, žāvētas plūmes, žāvētas dzērvenes) un tasīte riekstu un sēklu mix (man bija brazīlijas rieksti, lazdu rieksti, mandeles, saulespuķu sēkliņas, ķirbju sēkliņas). Droši var variēt ar pieejamo – sezama sēklas, valrieksti, vīģes, rozīnes utt.

Siera masai: 2 mazi labi nogatavināti mango (Rimi uztrāpīju ideālus), 1/2 banāns, 1/2 no bundžas ar kokospienu (izmanto tikai balto daļu, kas iepriekš stāvējusi ledusskapī), 75g izmērcēti Indijas rieksti (es mērcēju nepilnu stundu, divreiz aplejot ar verdošu ūdeni), medus pēc garšas (var likt agaves sīrupu vai citu vegānisku variantu), laima sula pēc garšas. Dekorācijas – pēc patikas (man ogas un kokosa skaidiņas).

Pagatavošana: Sasmalcina riekstus un sēklas, tad liek klāt žāvētus augļus un visu maļ līdz viendabīgai konsistencei. Šo masu izlīdzina kūkas formā, veidojot arī maliņas kā groziņam. Man bija silikona forma, ļoti ērti. Pēc tam visas siera masas sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz viendabīgai un gaisīgai masai. Pagaršo un uzlabo garšu pēc patikas. Pēc tam šo masu lej pāri pamatnei, liek saldētavā uz aptuveni pāris stundām. Ja kūku paredzēts ēst vēlāk, svarīgi to laikus izņemt no saldētavas, lai nedaudz atlaižas.

Lai labi garšo!