Izvēlne
Receptes

Vistas filejas pīrāgs ar dārzeņu nūdelēm

Vistas filejas pīrāgs ar dārzeņu nūdelēm

Vistas filejas pīrāga recepti es jau pasen esmu aizguvusi no kādas draudzenes. Tiesa gan, sākotnējā recepte saucas vistas kotletes. Taču es esmu ļoti slinka kotlešu cepēja. Pirmkārt, man nepatīk stāvēt pie pannas un vaktēt, otrkārt, nepatīk palielais eļļas apjoms, kas nepieciešams, lai nekas nepiedegtu vairāk kā vajadzīgs. Visbeidzot, ja steidzos, man apgrūtinoša liekas arī kārtīgu un glītu kotletīšu izveidošana. Tāpēc steidzīgajam variantam, kurā nav nepieciešamas papildu taukvielas, nedz arī nemitīga klāt stāvēšana, esmu pārcēlusi pagatavošanu no pannas uz cepeškrāsni. Un no mazām kotletītēm formāts ir pārtapis par vienu lielu pīrāgu, ko cepu apaļā silikona formā. Tu droši vari darīt, kā labāk patīk.

Savukārt dārzeņu nūdeles ir lielisks variants, ja pie pamatēdiena vēlies pavisam vieglas piedevas un, piemēram, svaigie salāti jau apnikuši.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Aptuveni 500g vistas fileja
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote grieķu jogurts vai krējums
  • 1 ēdamkarote pilngraudu kviešu milti
  • Garšvielas – sāls, garšvielas vistas gaļai ar kariju, drupināti ķiploki vai pāris izspiestas svaigu ķiploku daiviņas, svaigas dilles, 1 tējkarote sinepes, bet gardēži noteikti būs sajūsmā arī par ekstra cieto sieru
  • Dārzeņu nūdelēm – 1 vidēja izmēra cukini, 2 nelieli burkāni, eļļa cepšanai
  • Papildu piedevas pēc izvēles – rīsi un svaigu dārzeņu salāti (mana izvēle rukola un gurķis, sajaukti ar avokado eļļu un citronu sulu)

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisa.
  2. Liek cepties iepriekš uzkarsēta cepeškrāsnī 200 grādos uz aptuveni 30 minūtēm. Ēd siltu, bet labi garšos arī auksts nākamajā dienā.
  3. Kamēr vistas pīrāgs krāsnī, nomizo cukini un burkānus. Ar mizotāju/nūdeļotāju sagriež dārzeņu nūdeles. Uz pannas uzpūš vienu pūtienu eļļas un pāris minūtes apcep nūdeles, lai tās būtu siltas, bet joprojām kraukšķīgas.
  4. Ja vēlas, uzvāra rīsus vai sagatavo svaigos salātus. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Labu apetīti!