Izvēlne
Uzturs

Regulāra ūdens dzeršana kā ieradums

Jāatzīst, ka man istabas augus nevar uzticēt, lai cik ļoti es par tiem jūsmotu. Pat baziliku uz palodzes bieži vien atceros apliet tikai, kad augsne jau ir izžuvusi pilnīgi sausa un koši zaļās lapas sākušas skumīgi nokarāties uz leju.

Bet vai kādreiz aizdomājies, ka kaut kas līdzīgs savā ziņā notiek ar mūsu ķermeni, ja regulāri aizmirstam padzerties?

Tad nu šoreiz padalīšos no savas pieredzes – kas man palīdz nostiprināt regulāras ūdens dzeršanas ieradumu savā ikdienā.

💧Liela ūdens pudele uzpildīta ar ūdeni vienmēr pa ķērienam. Ūdens pudeli svarīgi uzpildīt tiklīdz tā ir izdzerta, nevis gaidīt, kad atkal slāps.
💧Ūdens dzeršana ir tā lieta, ko ļauju sev darīt arī neapzināti – ar kādu runājot vai paralēli darot ko citu.
💧Dažreiz sagribas kaut ko “ar garšiņu”, tad nu piespiežu citrona vai apelsīna sulu nedaudz.
💧Katru rītu pirms dzeru kafiju vai ēdu brokastis, cenšos izdzert pāris ūdens glāzes. Tas ievērojami uzlabo pašsajūtu un palīdz kārtīgi atmosties, starp citu.
💧Dienas laikā, kad šķiet, ka gribas kaut ko uzkost, vispirms izdzeru glāzi ūdens. Bieži vien saprotu, ka tās bija slāpes, nevis izsalkums.

Vai vēlies ne tikai uzzināt par pilnvērtīga un sabalansēta uztura pamatprincipiem, bet arī sākt tos praktiski pielietot ikdienā? Ja tā, raksti man uz e-pastu PIESAKIES@ILONAZALMANE.COM un es ar tevi jau pavisam drīz sazināšos!

Kas ir uztura koučings? Spied šeit un uzzini!