Izvēlne
Uzturs

Mūžīgā “sēdēšana uz diētas” – vai vajag?

Diēta pēc būtības ir ēšanas režīms, kas balstās uz katra cilvēka organisma un dzīvesveida īpatnībām un tiek pakārtota mērķim.

Tomēr mūsdienās vārdam “diēta” bieži tiek piešķirta pavisam cita nokrāsa. Lielākoties diētas ir vērstas uz ātru svara samazināšanu, balstās nesamērīgos ierobežojumos vai aizliegumos un netiek ņemtas vērā katra cilvēka unikālās vajadzības.

Svara samazināšana kā tāda, ievērojot saprātīgu kaloriju deficītu, patiešām var būt lielisks solis, ko spert labākas veselības un pašsajūtas virzienā. Tomēr nemitīgā dzīšanās pakaļ kādai jaunai “diētai” atstāj sekas ne tikai uz fizisko, bet arī emocionālo veselību.

Bieži vien pat sasniedzot sākotnēji uzstādīto mērķi, pašvērtējums ir kļuvis tik zems kā nekad. Izrādās, ka arī apkārtējo domas nav mainījušās. Savukārt ēdiens ir kļuvis par vairāk ienaidnieku, nekā draugu.

Man nenākas viegli par šīm tēmām runāt, jo skaidrs, ka tās nav tik skaistas un vilinošas. Kā arī, man pašai ir sava pieredze aiz muguras. Bet es dienu no dienas redzu, ka tas IR svarīgi un par to IR jārunā.

Es gribu veicināt izpratni, ka ir iespējams sasniegt mērķus ar pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu, iztiekot bez mocībām, aizliegumiem vai galējībām. Tāpat ir normāli vērsties pēc psiholoģiskas palīdzības, lai sakārtotu arī emocionālo pusi un veiksmīgi izkļūtu no nemitīgā diētu domāšanas riteņa.

Vai vēlies ne tikai uzzināt par pilnvērtīga un sabalansēta uztura pamatprincipiem, bet arī sākt tos praktiski pielietot ikdienā? Ja tā, raksti man uz e-pastu PIESAKIES@ILONAZALMANE.COM un es ar tevi jau pavisam drīz sazināšos!

Kas ir uztura koučings? Spied šeit un uzzini!