Izvēlne
Fiziskās aktivitātes

Spēka treniņi tavam spēkam un veselībai

SPĒKA TRENIŅI ir būtiska manas attālinātās treniņu programmas sastāvdaļa. Tāpēc šoreiz ieraksts tieši par šo tēmu.

Spēka treniņi ir tādi treniņi, kuros tiek izmantota ārēja pretestība, piemēram, hanteles, svaru stienis, ripas, pretestības gumijas, svaru bumbas, trenažieri, gan arī sava ķermeņa svars.

Pareizi plānotu spēka treniņu rezultātā pieaug spēks un muskuļu masa. Taču ieguvumi ilgtermiņa veselības labā pavisam noteikti neaprobežojas tikai ar to:

✅ Tiek nostiprināti kauli un to savienojumi
✅ Uzlabojas vielmaiņa
✅ Samazinās dažādu traumu riski
✅ Osteoporozes un osteoartrīta profilakse
✅ Uzlabota jūtība pret insulīnu
✅ Samazinās hroniskas sāpes muguras lejasdaļā
✅ Labāka dzīves kvalitāte gan tagad, gan novecojot
✅ Vairāk pārliecības par sevi, savām spējām un ķermeni, labāks noskaņojums ikdienā

❗️Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijas paredz, ka pieaugušajiem vecumā no 18 līdz 64 gadiem ar spēka treniņiem būtu jānodarbojas VISMAZ 2 reizes nedēļā, aptuveni pa 1h.

💡Lai no treniņiem gūtu maksimālu labumu, svarīgi pievērst uzmanību arī pilnvērtīgam uzturam, atpūtai, miegam, regularitātei treniņos. Bez šaubām, liela loma ir atbilstošam treniņu plānam, un ar to es varu tev palīdzēt. Ja tavs mērķis ir kopējās pašsajūtas, spēka un veselības uzlabošana, vari pievienoties manai attālināto treniņu grupai. Savukārt, ja vēlies sasniegt specifiskus mērķus, raksti man, un vienosimies par individuālu treniņu procesu.

Vai vēlies trenēties atbalstošā vidē, sekot kvalitatīvai treniņu programmai un sasniegt savus mērķus? Ja tā, raksti man uz e-pastu PIESAKIES@ILONAZALMANE.COM un es ar tevi jau pavisam drīz sazināšos!

Avoti: Girls Gone Strong; WHO